Experience


Learning is experience. 
Everything else is just information

– Albert Einstein –


 

Ervaren is een sleutelwoord in het leerproces. Maar ervaren is vaak ook een uitdaging.

Ervaringen vinden of creëren is niet altijd eenvoudig, of toch niet de rijke leerervaringen die welke student toewensen. Binnen Zalsa zetten we dan ook alles in het werk om die ervaringen te creëren, van heel technische oefenkansen, tot echte belevingsgerichte ontmoetingen.

Voor studenten in de opleiding

Voor studenten van de opleiding loopt er een ervaringstraject door hun curriculum. Ze gaan aan de slag in het skillslab. Ze krijgen een projectweek op maat van beginnende zorgverleners waar ontmoeting met ouderen en zorgvragers in de geestelijke gezondheidszorg centraal staat, maar waarin ze ook zelf ervaren hoe het is om met een beperking de dag door te komen.
Verder door het traject daagt een driedaagse retraite hen uit om stil te staan bij het ontmoeten enerzijds en het beperken van hun vrijheid in het samenleven anderzijds. Mooie leerkansen voor wie in de residentiële zorg zijn patiënten dagelijks met deze realiteit geconfronteerd ziet. Het skillslab wordt stilaan eens voor de immersive room geruild en de grenzen van het klaslokaal vervagen als maar verder als we eens de stad in gaan om ouderen te observeren.

Voor mensen op zoek naar groei

Zalsa zet zich vanzelfsprekend ook in om dit soort ervaringen en de expertise hierin te delen buiten de opleiding.

Met kant-en-klare ervaringspakketten, maar ook met mogelijkheden ontwikkeld op uw maat staat Zalsa voor je klaar. Een rolstoelspel in de stad, je eigen gezondheidspel in kaart brengen, een escape room over de zorg, een belevingstocht over oud worden, reanimatietraining … zitten in het aanbod. Wil je liever een programma op maat dan gaan we samen aan de slag om dat te samen te stellen.

Secundaire scholen maken al sinds jaren gebruik van dit aanbod. In 2018
organiseerden we zelfs een groot event in het centrum waar de Mechelse scholieren massaal hun reanimatievaardigheden trainden. Het succes van ‘Reanimeer-een-beer’ redde misschien wel levens.

Ook zorgorganisaties doen beroep op ons aanbod om hun medewerkers hun kennis en vaardigheden te actualiseren of op te frissen.

Maar Zalsa zou Zalsa niet zijn als we niet meer deden. We trainen medewerkers van grote bedrijven in reanimatievaardigheden. Gaan met een groep ondernemers en handelaars aan de slag met het rolstoelspel om hen bewust te maken van de impact die zij kunnen hebben op het comfort van mensen met een beperking.

Wil je meer weten over wat Zalsa concreet voor jou organisatie kan betekenen? Laat ons een bericht en we spreken elkaar!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top